Oosterlaan 12 A, Zwolle

Oosterlaan 12 A | Zwolle

Vraagprijs € 372.500,– k.k.

Omschrijving      Brochure

BELEGGINGSOBJECT OP GOEDE STAND
Dit grote herenhuis is gelegen aan de recent gerenoveerd Oosterlaan en verdeeld in 3 appartementen. Appartement 12-A is een maisonnette gelegen op de eerste en tweede verdieping. Het pand heeft nog diverse authentieke elementen en stijlkenmerken en ademt de sfeer van weleer. De woning heeft veel uitstraling, maar dient op diverse punten verduurzaamd en onderhouden te worden. Het appartement is deels voorzien van dubbel glas.

SUPERLOCATIE
De Oosterlaan is in 2022 vernieuwd waarbij het asfalt is vervangen door klinkers en fietsers en voetgangers meer ruimte hebben gekregen ten koste van auto’s. Ook is er een fraaie bomenrij geplant. Hierdoor is de historische allure van de Oosterlaan weer in ere hersteld.
Dit herenhuis stamt uit de tijd rond 1890-1910 dat vermogende notabelen liever buiten de stadsgracht wilden wonen. Grote villa’s met loggia’s en veranda’s moesten er komen voor meer frisse lucht en groen. En die kwamen er. De Stationsbuurt van de Oosterlaan, de Venestraat en Terborchstraat kreeg allure dankzij beroemde art-nouveau architecten. Behalve historisch is de locatie super centraal. Binnen 5 minuten sta je in hartje binnenstad met haar cultuur en levendigheid. Er zijn prachtige pleinen, filmhuizen, theaters, mooie musea en galeries, bijzondere winkels en kerken, leuke cafeetjes en toprestaurants. De woning ligt schuin tegenover de ingang van het NS-station. Hiermee is de treinverbinding optimaal. Met de auto ben je binnen een paar minuten op de A-28.

MAISONETTE: NUMMER 12-A
De maisonnette op de eerste en tweede verdieping is opgedeeld in 6 onzelfstandige wooneenheden/kamers. Daarnaast zijn er 2 gemeenschappelijke keukens en een gemeenschappelijke badkamer. De kamers zijn verhuurd aan studenten. Er is één meter voor gas en een meter voor elektra voor het appartement. Het verbruik wordt omgeslagen op basis van het oppervlakte van de kamers.

DIVERSE MOGELIJKHEDEN DANKZIJ UITSTRALING EN INDELING
De bestemming van dit pand is ‘Gemengd’. Gebruik als woonhuis, of als kantoorruimte is toegestaan. Of een combinatie van beiden. Mogelijk interessant is de aankoop van het gehele pand: Oosterlaan 12-B, 12 en 12-A met in totaal 293 m2.
Nummer 12-B is een appartement in het souterrain. Dit appartement wordt leeg opgeleverd en heeft een woonkamer en-suite, badkamer en een keuken. Nummer 12 is een appartement op de bel-etage met 1 kamer en-suite, een keuken en een badkamer. Dit appartement is thans verhuurd.

De vraagprijs voor het totale herenhuis bedraagt EUR 780.000,-.

Bij de splitsing in 3 appartementsrechten in 2009 is de ‘Vereniging van eigenaars gebouw Oosterlaan 12, 12-A en 12-B te Zwolle’ opgericht. Deze VVE is echter niet actief en er wordt geen maandelijkse bijdrage betaald aan de VVE. Er is geen reservefonds en geen onderhoudsplan. Het volledig pand is in bezit van familieleden. Het onderhoud wordt in overleg uitgevoerd indien dit nodig wordt geacht. De nieuwe eigenaar dient dit zelf op te pakken.

INDELING
Begane grond: Entree met vaste trap naar de verdieping
Eerste verdieping:
Overloop en vaste trap naar de tweede verdieping. Gemeenschappelijk toilet. Gemeenschappelijke keuken met keukenblok.
1: woon/slaapkamer met erker en inpandige kast van circa 20 m². Huuropbrengst € 282,50 kale huur per maand
2: woonkamer/slaapkamer met inpandige kast en wastafel van circa 24 m². Huuropbrengst € 397,55 kale huur per maand
3: woon/slaapkamer met inpandige kast en wastafel van circa 11 m2. Huuropbrengst € 236 kale huur per maand.

Tweede verdieping.
Overloop met berghok. Gemeenschappelijke keuken met keukenblok. Gemeenschappelijke badkamer met 2 douche hoeken en aansluiting voor wasmachine en droger.
4: woon/slaapkamer met dakterras en inpandige kast van circa 15 m2. Huuropbrengst € 226 kale huur per maand.
5: woonkamer/slaapkamer met inpandige kast van circa 20 m. Huuropbrengst € 354 kale huur per maand.
6: woon/slaapkamer met wastafel van circa 11 m2. Huuropbrengst € 200,10 kale huur per maand

In totaal 155 m2 met een kale huuropbrengst van afgerond EUR20.354 per jaar

De voortuin is voor gemeenschappelijk gebruik met de andere bewoners.

Voor de verkoopvoorwaarden verwijzen wij u naar de verkoopbrochure, inclusief de informatielijst.

 

Keer terug naar aanbod