Oosterlaan 12 A, Zwolle

Oosterlaan 12 A | Zwolle

Vraagprijs € 320.000,-- k.k.

Omschrijving      Brochure

BELEGGINGSOBJECT OP GOEDE STAND
Dit grote herenhuis is gelegen aan de recent gerenoveerd Oosterlaan en verdeeld in 3 appartementen. Appartement 12-A
is een bovenwoning gelegen op de eerste en tweede verdieping. Het pand heeft nog diverse authentieke elementen en stijlkenmerken en ademt de sfeer van weleer. De woning heeft veel uitstraling, maar dient op diverse punten verduurzaamd en onderhouden te worden. Het appartement is deels voorzien van dubbel glas.

SUPERLOCATIE
De Oosterlaan is in 2022 vernieuwd waarbij het asfalt is vervangen door klinkers en fietsers en voetgangers meer ruimte hebben gekregen ten koste van auto's. Ook is er een fraaie bomenrij geplant. Hierdoor is de historische allure van de Oosterlaan weer in ere hersteld.
Dit herenhuis stamt uit de tijd rond 1890-1910 dat vermogende notabelen liever buiten de stadsgracht wilden wonen. Grote villa's met loggia's en veranda's moesten er komen voor meer frisse lucht en groen. En die kwamen er. De Stationsbuurt van de Oosterlaan, de Venestraat en Terborchstraat kreeg allure dankzij beroemde art-nouveau architecten. Behalve historisch is de locatie super centraal. Binnen 5 minuten sta je in hartje binnenstad met haar cultuur en levendigheid. Er zijn prachtige pleinen, filmhuizen, theaters, mooie musea en galeries, bijzondere winkels en kerken, leuke cafeetjes en toprestaurants. De woning ligt schuin tegenover de ingang van het NS-station. Hiermee is de treinverbinding optimaal. Met de auto ben je binnen een paar minuten op de A-28.

BOVENWONING: NUMMER 12-A
De bovenwoning op de eerste en tweede verdieping is opgedeeld in 6 onzelfstandige wooneenheden/kamers. Daarnaast zijn er 2 gemeenschappelijke keukens en een gemeenschappelijke badkamer. De kamers zijn verhuurd aan studenten. Er is één meter voor gas en een meter voor elektra voor het appartement. Het verbruik wordt omgeslagen op basis van het oppervlakte van de kamers.

DE VERENIGING VAN EIGENAREN
Bij de splitsing in 3 appartementsrechten in 2009 is de 'Vereniging van eigenaars gebouw Oosterlaan 12, 12-A en 12-B te Zwolle' opgericht. Deze VVE was tot voor kort niet actief. Er is nog geen reservefonds en geen onderhoudsplan. Het pand is thans nog in bezit van familieleden en is deels verkocht. Inmiddels zijn de huidige eigenaren van het complex gestart met de invulling van de VVE. De nieuwe eigenaar kan hieraan een bijdrage gaan leveren.

INDELING
Begane grond: Entree met vaste trap naar de verdieping.
Eerste verdieping:
Overloop en vaste trap naar de tweede verdieping. Gemeenschappelijk toilet. Gemeenschappelijke keuken met keukenblok.
1: woon/slaapkamer met erker en inpandige kast van circa 20 m². Huuropbrengst € 282,50 kale huur per maand.
2: woonkamer/slaapkamer met inpandige kast en wastafel van circa 24 m². Huuropbrengst € 397,55 kale huur per maand.
3: woon/slaapkamer met inpandige kast en wastafel van circa 11 m². Huuropbrengst € 236 kale huur per maand.

Tweede verdieping.
Overloop met berghok. Gemeenschappelijke keuken met keukenblok. Gemeenschappelijke badkamer met 2 douche hoeken en aansluiting voor wasmachine en droger.
4: woon/slaapkamer met dakterras en inpandige kast van circa 15 m². Huuropbrengst € 226 kale huur per maand.
5: woonkamer/slaapkamer met inpandige kast van circa 20 m². Huuropbrengst € 354 kale huur per maand.
6: woon/slaapkamer met wastafel van circa 11 m². Huuropbrengst € 200,10 kale huur per maand.

In totaal 155 m² woonoppervlakte met een kale huuropbrengst van afgerond € 20.360,- per jaar.

De voortuin is voor gemeenschappelijk gebruik met de andere bewoners. De achtertuin is in gebruik bij de eigenaar van het souterrain.

Voor de verkoopvoorwaarden verwijzen wij u naar de verkoopbrochure, inclusief de informatielijst.

 

Keer terug naar aanbod