Taxatie woning

Home » Taxatie woning

Taxatie huis

Er kunnen allerlei aanleidingen zijn voor het uitvoeren van een taxatie van uw woning. Denk aan:

Taxatie bij aankoop woning

U kunt een taxatie uit laten voeren vooraf aan de aankoop van een woning. Het taxatierapport kunt u gebruiken voor de onderhandeling en voor de financiering. Normaliter accepteren financiële instellingen taxatierapporten die niet ouder zijn dan 6 maanden.

Wijzigingen van uw bestaande hypotheek

In veel gevallen heeft u bij het wijzigen van uw hypotheek (bijvoorbeeld bij het oversluiten of uitbreiden) een taxatierapport nodig. Soms kan de rente worden verlaagd als de woning meer waard geworden is. Dit dient dan ook te worden aangetoond met een taxatierapport.

Taxatie woning bij echtscheiding

Wanneer bij echtscheiding één van de partners de woning wil kopen is in veel gevallen een taxatie nodig. Het gaat dan om het bepalen van de waarde van de woning. Daarbij kan dan rekening worden gehouden in de verdeling tussen beide (ex-)partners.

Taxatie woning bij overlijden / Successierechten

Een woningtaxatie bij overlijden is van belang om te komen tot een juiste verdeling voor de erfgenamen. Ook is het belangrijk voor de hoogte van de successierechten, ook bekend als de erfbelasting. Dit is een belasting die in het geval van een erfenis moet worden betaald.

Taxateur

Bij het kiezen van een taxateur is een aantal zaken belangrijk, waaronder kennis van de lokale markt. Dat bepaalt immers of een taxateur een realistische schatting van de waarde kan maken.

Ook belangrijk: bij een verkoop van een woning of pand mag een taxateur niet optreden als makelaar voor de koper of de verkoper

Voerman Greve valideert het taxatierapport via het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Deze instantie controleert of een taxatierapport volgens de regels is opgesteld.

Wat kost een woning taxatie?

De kosten van een taxatierapport zijn afhankelijk van de situatie. Neemt u gerust contact met ons op.

Jouw droomhuis kopen?

Wilt u een taxatie uit laten voeren? Wilt u hulp bij de aankoop van een woning? Of zoekt u een verkoopmakelaar? Neem dan contact op. Wij voorzien u graag van advies.