Home » Aankoopmakelaar Zwolle

Wat is een aankoopmakelaar?

Een woning kopen kan spannend zijn. Bovendien zijn er diverse risico’s aan verbonden. Een aankoopmakelaar wordt door een woningzoeker ingeschakeld. De aankoopmakelaar helpt een koper met het vinden en aankopen van een woning. Zo gaan we mee bij een bezichtiging, doen de onderhandelingen en zorgen ervoor dat de contracten kloppen. Wij houden het aanbod in Zwolle en omgeving scherp in de gaten. Daarom zijn wij altijd op de hoogte van de woningen die te koop staan.

Wat doet een aankoopmakelaar?

Wij gaan samen met jou op zoek naar de ideale woning. Dat doen wij nadat we jouw woonwens hebben geïnventariseerd. Bovendien spiegelen we dan ook op het realiteitsgehalte van jouw wensen.

Wij weten vaak welke woningen binnenkort op Funda komen. Ook hebben wij zicht op woningen die in de ‘stille verkoop’ staan. Die kennis geeft jou een voorsprong. Bovendien kan dit verrassende resultaten opleveren (want de makelaar kijkt soms naar iets waar jij in eerste instantie misschien niet aan gedacht hebt).

Wij gaan altijd mee bij de bezichtiging van een woning. Je mag van ons verwachten dat wij ook op andere dingen letten. Bovendien heb je met een aankoopmakelaar soms een streepje voor als er veel gegadigden zijn voor een woning.

Je hebt een woning gevonden, dan adviseren wij jou over de prijs en over de onderhandeling. Wij voeren namens jou de onderhandeling en doen ons uiterste best om een zo goed mogelijke deal voor jou te sluiten. Daarnaast komt er bij het kopen van een huis veel emotie kijken, je wilt tenslotte graag eigenaar worden. Intussen voel je de druk van de concurrentie. Een aankoopmakelaar heeft deze emotie niet en kan objectiever een onderhandeling ingaan. Ook kunnen wij een goede strategie met je bepalen en ervoor zorgen dat je niet méér voor het huis betaalt dan je van plan was, dan financieel haalbaar is, of dan dat het waard is. In het gunstigste geval kopen wij de woning voor een betere prijs aan dan je zelf was gelukt.

Als de koop rond is, controleren wij of de koopakte helemaal klopt. Tenslotte zijn wij ook bij de inspectie en eigendomsoverdracht. Dus je wordt in het gehele traject begeleid van A tot Z.

Bouwkundig keuring?

Wij kunnen jou adviseren in hoeverre een bouwtechnische keuring of bouwkundige keuring wenselijk is. Ook kennen wij veel partijen, waardoor we voor jou de juiste mensen kunnen inschakelen zoals iemand die de bouwtechnische keuring of de taxatie van de woning uitvoert.

Voordelen van een makelaar bij aankoop van een woning

  • Wij kennen de markt in Zwolle en omgeving
  • Wij weten wat reële huizenprijzen zijn
  • Wij adviseren van A tot Z in het aankoopproces
  • Als makelaar adviseren we wanneer je andere specialisten nodig hebt

Aankoopopdracht bij uw aankoopmakelaar in Zwolle

Als je Voerman Greve makelaardij wilt inschakelen, dan leggen we onze afspraken vooraf vast in een Aankoopopdracht (een zogenaamd Opdracht tot Dienstverlening). Zo is er geen onduidelijkheid over de aankoopopdracht en kom je niet voor verrassingen te staan. Wij houden van duidelijkheid en transparantie.

Meer weten of wil je ons inschakelen als aankoopmakelaar? Neem contact met ons op: 038-4212210 of via info@voermangreve.nl.