Onder bod

Zalkerdijk 26A, ZWOLLE

€ 625.000,- Kosten koper

Omschrijving

HISTORISCHE GROND: BOERDERIJ DE MEENTEBOER

Het gebied waarin deze woonboerderij is gelegen maakt onderdeel uit van een dekzandrug. Het gebied ligt aan het einde van de Zalkerdijk. Volgens archieven bestond de Stoudijk of Zalkerdijk al in de 13de eeuw. Voor de bedijking van Mastenbroek had de dijk de functie van een binnenlandse waterkering. In het gebied bevindt zich een groot aantal boerderijen die al in 1832 bekend zijn. Eén van de bekendste erven is Boerderij de Meenteboer, Zalkerdijk 26. Deze boerderij staat al op de oudste kadastrale kaart van 1832 aangegeven. De boerderij wordt in archiefstukken uit 1799 voor het eerst vermeld. Het is een oude T-boerderij. Dit type boerderijen zijn met name te vinden in rivierengebieden. De boerderij was opgedeeld in verschillende delen met verschillende toepassingsmogelijkheden. Zodra boeren welvarender werden, werd de boerderij steeds verder uitgebouwd. Voorheen werd het achterhuis gebruikt voor de veehouderij en is sinds enkele jaren in gebruik als hobby en bergruimte. Het voorhuis wordt bewoond en het achterhuis is nog niet ingericht als woonhuis.

WAT EEN LANDSCHAP, WAT EEN LOCATIE..

Dit huis ligt aan de rand van de Vreugderijkerwaard, een prachtig rivierenlandschap vol bijzonder vogels en planten waar heerlijk kan worden gewandeld en gefietst. En waar ook vogelspotters hun hart kunnen ophalen. Het decor waarin deze boerderij is gelegen is sowieso een plaatje: een prachtig landschap met hoge cultuurhistorische waarde. Oude kernen, rivierduinen, oeverwallen, kolken en kronkelende dijken. Bijzondere landschapselementen, die bovendien komende jaren, als gevolg van het herstel van landschapselementen en extensief en gericht beheer verder worden verrijkt.

De woonboerderij ligt aan het eind van de doodlopende deel van de Zalkerdijk. Een bijzonder rustige locatie aan een doodlopend weggetje en een fietsdijk. Maar zeker niet ver verwijderd van voorzieningen! Via de Zalkerveerweg bent u zo in Westenholte en ook de voorzieningen in Stadshagen zijn in 5 minuten fietsen bereikbaar. En in 10 minuten bent u ook in de historische binnenstad van Zwolle en op de snelweg A-28.


PROJECT 'HET ACHTERHUUS'

Wij bieden een unieke mogelijkheid voor het zelfstandig ontwikkelen van een woning in de achterste helft van een woonboerderij. De casco woning wordt aangeboden op een perceel grond van circa 2.400 m² en een aandeel in een gemeenschappelijke toegangsweg. In het achterhuis bestaat de mogelijkheid om circa 300 m² gebruiksoppervlak te creëren, waarvan circa 200 m2 op de begane grond. De koper mag zelf een plan ontwikkelen en indeling naar eigen inzicht bepalen. De koper is daarbij vrij in de keuze voor een aannemer. Vanzelfsprekend moet hierbij worden voldaan aan de vigerende regelgeving.
Er zijn indelingssuggesties aanwezig met een begroting. Uitgangspunt hierbij is een kwalitatief hoogwaardig, karaktervolle en duurzame woonboerderij. Informeer bij de makelaar naar de mogelijkheden.

Verder is het mogelijk om (vergunningsvrij) een bijgebouw te bouwen van circa 150 m2. Dat is nu nog niet aanwezig.


Kortom: Een buitengewone kans om landelijk te wonen en eventueel woon-werken te combineren of mantelzorg.


GOED OM TE WETEN

De (rectificatie van de) vergunning voor de splitsing in 2 woningen is in februari 2024 gepubliceerd en naar verwachting is er vanaf begin april een omgevingsvergunning. Er is een milieutechnisch onderzoek uitgevoerd alsmede een asbestinventarisatie onderzoek. Beide rapporten zijn via de makelaar beschikbaar. Ook is er een constructieberekening van de vloer uitgevoerd en beschikbaar.

De verkoper is voornemens om het erf en de direct omgeving verder te transformeren tot woonomgeving. Hierbij wordt gestreefd naar de sloop van de (niet in gebruik zijnde) varkensschuur en de realisatie van 3 vrijstaande schuurwoningen in de sfeer van het erf en het landschap, inclusief een centraal erf. Ook zal het bestaande bakhuis worden vervangen door een nieuwe schuur (op dezelfde locatie) ten behoeve van het voorhuis. Het doel is de realisatie van een nieuw landgoed 'Buitengoed Veecaten'.


Er is een inrichtingsplan ontwikkeld door landschapsontwerpbureau Stad & Landschap, waarmee het eigen karakter van het perceel wordt versterkt, met behoud van de vrije zichtlijnen. Dit plan betreft vooral de inrichting van de naastgelegen kavels en zal worden uitgevoerd zodra dit onderdeel van het project wordt uitgevoerd. Voor het deel dat het inrichtingsplan betrekking heeft op de over te dragen kavels, zijn de kosten voor de koper. Het gaat om de aanleg van een haag voor de erfafscheiding en enkele bomen.


De erftoegangsweg vanaf de dijk wordt gemeenschappelijk eigendom van de bewoners. Dit wordt ook wel mandelig genoemd. Er worden afspraken gemaakt over de aanleg en het onderhoud van dit pad.


Indeling: nader te bepalen.

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs € 625.000,- Kosten koper
Status Onder bod

Bouw

Soort object Woonhuis
Soort woning Woonboerderij
Type woning Twee Onder Een Kapwoning
Bouwvorm Bestaande Bouw
Ligging Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Bouwperiode Tot 1906

Indeling

Woonoppervlakte 300 ㎡
Inhoud 1150 ㎥
Aantal kamers 1

Energie

Verwarming Geen verwarming
Warmwater Geen
Isolatie Geen isolatie
Kadaster 1

Kadaster

Perceel 8945
Invoerdatum 2023-11-14
Wijzigingsdatum 2024-06-12 13:47:52
Kadasteroppervlakte 1300 ㎡
Gemeente Zwolle
Sectie S
Erfpachtprijsvorm Vast
Omvang Deelperceel
Eigendomssoort Volle eigendom
Kadaster 2

Kadaster

Perceel 8948
Invoerdatum 2023-11-14
Wijzigingsdatum 2024-06-12 13:47:52
Kadasteroppervlakte 1115 ㎡
Gemeente Zwolle
Sectie S
Erfpachtprijsvorm Vast
Omvang Geheel perceel
Eigendomssoort Volle eigendom

Kadaster 1

Kadaster

Perceel 8945
Invoerdatum 2023-11-14
Wijzigingsdatum 2024-06-12 13:47:52
Kadasteroppervlakte 1300 ㎡
Gemeente Zwolle
Sectie S
Erfpachtprijsvorm Vast
Omvang Deelperceel
Eigendomssoort Volle eigendom

Kadaster 2

Kadaster

Perceel 8948
Invoerdatum 2023-11-14
Wijzigingsdatum 2024-06-12 13:47:52
Kadasteroppervlakte 1115 ㎡
Gemeente Zwolle
Sectie S
Erfpachtprijsvorm Vast
Omvang Geheel perceel
Eigendomssoort Volle eigendom

Bergruimte

Schuur / berging Vrijstaand Steen
Aantal schuren / bergingen 1