Beschikbaar

Groot Wezenland 43, ZWOLLE

€ 300.000,-v.o.n.

Omschrijving

DE ZAAK: EEN UNIEKE TJALK GELEGEN OP EEN PRACHTIGE PLEK AAN DE STADSGRACHT

Dit stalen schip, genaamd De Zaak, is gelegen op één van de mooiste plekjes in de stadsgracht van Zwolle. Vanaf het schip is er een mooi uitzicht op de oude, gevarieerde bebouwing van de Wilhelminasingel en het Ter Pelkwijkpark. De ligging in dit gedeelte van de gracht is erg rustig. En u woont 'vrijstaand' aan de rand van de historische binnenstad van Zwolle! Alle culturele en gezellige voorzieningen die Zwolle heeft te bieden (en dat zijn er veel) bevinden zich op loopafstand. Theaters, musea, filmhuizen, culturele centra, prachtige pleinen en pleintjes met mooie terrassen omgeven door restaurants, cafés, leuke kroegjes en winkels liggen op steenworp afstand. Datzelfde geldt voor het station en de A-28. En bij warm weer, springt u vanaf de boot zo het water in.. Of u gaat met het fluisterbootje een rondje varen door de stadsgrachten. Kortom, een rustige, maar ook dynamische woonomgeving!

U KUNT ER MEE VAREN!

Dit is een voormalig sleepschip van het type Boltjalk. Het leuke van dit schip is dat je er niet alleen op kunt wonen, maar ook mee kunt varen. In de zomermaanden is het heel aantrekkelijk om met het schip via het Zwarte Water naar het waterrijke gebied in de kop van Overijssel te varen. Door de geringe hoogte van het schip hoeven maar weinig bruggen open. Het schip is voorzien van een 4 cilinder Vetus-Deutz dieselmotor met een vermogen van 86 kW en weinig draaiuren. De huidige eigenaar heeft niet met het schip gevaren. De vorige eigenaar wel zeer regelmatig. Uit het vlakrapport uit 2017 blijkt dat het schip zorgvuldig onderhouden is en dat de boegschroef en roer in goede staat zijn. De lengte van het schip is 22 meter en de breedte 4,35 meter.

Een ander en groter schip tot 24 meter lengte is volgens de ligplaatsvergunning mogelijk.


DIVERSE VERBETERINGEN DOORGEVOERD

De laatste 2 jaar zijn er veel vernieuwingen en verbeteringen aangebracht. Uiteraard is de tjalk voorzien van centrale verwarming. De radiatoren worden verwarmd met behulp van een diesel gestookte CV-installatie. Deze CV-installatie is in 2022 vernieuwd. De huidige eigenaar heeft recent ook een Jotul-houtkachel laten plaatsen. Naast de gezelligheid, biedt deze houtkachel ook de mogelijkheid om het schip geheel te verwarmen. Heel comfortabel is de aanwezigheid van een airco (2018) die zowel koelt als kan verwarmen. Het schip is aangesloten op het gemeentelijk riool en heeft een water- en elektra aansluiting. Er zijn in 2023 tien zonnepanelen geplaatst op het dak van de boot.

VEEL TOEPASSINGSMOGELIJKHEDEN

Aangezien de koop van dit schip niet wordt belast met Overdrachtsbelasting kan het financieel ook interessant om het schip te kopen als belegging voor de verhuur, een studerend kind of het uitbaten van een B&B.

Wonen op dit schip betekent een permanent vakantiegevoel! Of zoals de huidige bewoner het zegt: je koopt een droom!

INDELING:

Bij binnenkomst via de trap betreed je de lichte woonruimte, bestaande uit een open keuken en een gezellige woonkamer. Opvallend is de lichtinval door de vele ramen. Het keukenblok is voorzien van voldoende opbergruimte, een spoelelement en een kookplaat. Tegenover de keuken bevindt zich kastruimte met de vaatwasser, koelkast en wasmachine/droger. Aansluitend aan de woonkamer is de slaapkamer gesitueerd voorzien van een airco unit. Ook hier is weer de nodige kastruimte. Vanuit de slaapkamer is de badkamer te betreden. De badkamer is voorzien van een hoek ligbad, wastafel en een zwevend toilet.
Op het voordek komt u via een luik in de motorruimte. In deze technische ruimte is ook de diesel gestookte combiketel en een waterboiler geplaatst.

Let op: de hoogte van de badkamer is circa 1,85 meter en de hoogte van het woondeel circa 1,95 meter en het dak loopt een beetje af.


ALGEMEEN:
* Hypothecair financieren is tot 80% mogelijk waarbij de boot als onderpand dient
* Ook een interessant object als belegging
* Kosten vaste ligplaats € 159,- per kwartaal
* De ligplaats van de gemeente Zwolle is overdraagbaar en voor onbepaalde tijd;
* Koper dient hiervoor zelf de aanvraag in te dienen, verkoper verleent hiervoor de benodigde medewerking;
* Koper betaalt in beginsel geen overdrachtsbelasting en heeft geen jaarlijkse kosten onroerende zaakbelasting
* Parkeren met een parkeervergunning
* CVO-gekeurd. Hellingrapport van mei 2017

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs € 300.000,-v.o.n.
Status Beschikbaar

Bouw

Soort object Woonhuis
Soort woning Woonboot
Type woning Vrijstaande Woning
Bouwjaar 1922
Bouwvorm Bestaande Bouw
Ligging Aan water, In centrum, Vrij uitzicht, Aan vaarwater

Indeling

Woonoppervlakte 40 ㎡
Overige inpandige ruimte 11 ㎡
Inhoud 200 ㎥
Aantal kamers 2
Gebruikersoppervlakte overig 6 ㎡

Energie

Verwarming Cv ketel, Houtkachel
Warmwater Cv ketel
CV Ketel brandstof Olie
CV Ketel bouwjaar 2022
CV Ketel eigendom Eigendom

Kadaster

Perceel 10868
Invoerdatum 2020-11-04
Wijzigingsdatum 2024-01-24 11:37:18
Kadasteroppervlakte 1 ㎡
Gemeente ZWOLLE
Sectie G
Erfpachtprijsvorm Vast
Omvang Deelperceel
Eigendomssoort Volle eigendom

Kadaster

Perceel 10868
Invoerdatum 2020-11-04
Wijzigingsdatum 2024-01-24 11:37:18
Kadasteroppervlakte 1 ㎡
Gemeente ZWOLLE
Sectie G
Erfpachtprijsvorm Vast
Omvang Deelperceel
Eigendomssoort Volle eigendom