Villa Castello Pellegrini

Omschrijving

De villa

In Stresa staat het prestigieuze kasteel Pellegrini te koop, paal aan het water van het Lago Maggiore.

Dit grote huis, genaamd "Villa Castello Pellegrini" werd gebouwd rond 1900.

Het is zeker één van de mooiste gebouwen aan het meer.

Eén voormalige eigenaar is de stylist Gianfranco Ferrè, die het kasteel en de bijgebouwen omtoverde tot een representatieve residentie voor zijn klanten uit de hele wereld.

Het landgoed van het park heeft een oppervlakte van 12.000 m2, bestaat voornamelijk uit hoge bomen en ligt op de helling tegenover het Lago Maggiore.

Er is een privéstrand aan het meer.

Er zijn drie gebouwen op het landgoed: Het kasteel, een bijgebouw en een huis van 120 m2. Alle gebouwen hebben een prachtig panoramisch uitzicht over het Lago Maggiore zover het oog reikt.

Het elegante kasteel is verdeeld over drie bovengrondse verdiepingen en een kelder.

Het heeft een regelmatige en symmetrische plattegrond met twee ronde hoektorentjes en een centrale vierkante toren op 2 verdiepingen.

In feite hebben de eerste twee verdiepingen dezelfde oppervlakte.

De totale oppervlakte van het kasteel bedraagt 613 m2. De kelder bestaat uit dienstvertrekken en twee kelders.

De begane grond is toegankelijk via de hoofdingang, in de grote hal met de spectaculaire centrale trap in wit Carrara-marmer.

Op deze verdieping vinden we drie grote kamers, een dienstruimte en de lift die de hoofdverdiepingen met elkaar verbindt.

Op de eerste verdieping zijn vijf kamers, twee badkamers en een groot balkon aan de gevel met uitzicht op het Lago Maggiore.

Op de tweede verdieping is er een open ruimte en nog een kleinere kamer.

Verder zijn er in het torentje op twee verdiepingen nog twee kamers, zeker de meest panoramische van alle.

Het bijgebouw meet 204 m2. Het heeft twee niveaus en bestaat op de begane grond uit een keuken, woonkamer en kast. De eerste verdieping heeft twee slaapkamers.

Tot slot wordt het object gecompleteerd door een rustiek huis van 120 m2 en twee privéstranden van ongeveer 260 m2.

Het hele pand moet volledig worden gerestaureerd.

Het hele object en de gebouwen waaruit het bestaat zijn recentelijk geactualiseerd en klaar voor overdracht.

 

Lago Maggiore

Er zijn veel redenen waarom het kopen van een huis in Lago Maggiore een uitstekende investering is. Het gebied heeft natuurlijke schoonheid, een mild klimaat en een rijk cultureel erfgoed die het een ideale plek maken om te verblijven.

Een van de grootste trekpleisters van Lago Maggiore is het prachtige landschap. Het meer zelf wordt omringd door prachtige bergen en weelderig groen, wat een schilderachtige achtergrond creëert voor elk huis. Bovendien staat het gebied bekend om zijn zonnige weer en milde temperaturen, waardoor het het hele jaar door een geweldige plek is om buitenactiviteiten te ondernemen.

Je kunt met een boot de vele eilanden van het meer verkennen, zoals de Borromeïsche eilanden die bekend staan om hun prachtige tuinen en historische gebouwen. In de zomer kun je zwemmen in het heldere water van het meer of genieten van verschillende watersporten zoals zeilen, kajakken en windsurfen. In de winter bieden de omliggende bergen uitstekende skimogelijkheden.

Verder is de regio doordrenkt van geschiedenis en cultuur, met talloze musea, historische locaties en culturele evenementen die eindeloze mogelijkheden bieden voor verkenning en vermaak. Dit maakt het een ideale plek om te wonen voor mensen die geïnteresseerd zijn in kunst, geschiedenis en culturele ervaringen.

Naast de natuurlijke en culturele voorzieningen is Lago Maggiore ook een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid. De waarde van onroerend goed in de regio stijgt en er is veel vraag naar huurwoningen van toeristen die in de zomermaanden massaal naar het gebied komen.

Het zuidelijke puntje van Lago Maggiore ligt op slechts 20 minuten rijden van de internationale luchthaven van Milaan, waardoor de villa gemakkelijk te bereiken is voor zowel kortere als langere bezoeken.

Kortom, een huis kopen in Lago Maggiore biedt een unieke kans om een stukje paradijs te bezitten in een van de mooiste en cultureel rijkste regio's van Italië.

Deze woning ligt op 1.012 autokilometers van Zwolle en 50 minuten tot het vliegveld van Milaan.

Kenmerken