15e-eeuws huis dichtbij het strand

15e-eeuws huis dichtbij het strand

Omschrijving Omschrijving

Over Galatone

Dit prachtige huis uit de 15e eeuw staat in het historische centrum van Galatone, tussen middeleeuwse en barokke architectuur, op een paar kilometer van de prachtige stranden van de Ionische kust.

 

Het pand, oppervlakte ±500 m2, is verdeeld over twee verdiepingen. Op de begane grond een grote toegangsdeur die uitkomt op een typische binnenplaats. Hier, op een oppervlakte van 200 m2, vinden we zes kamers met vier onafhankelijke ingangen en een trap naar de eerste verdieping, waar de typische ster- en tongewelven van de Salentijnse architectuur opvallen.

 

De kamers zijn in goede structurele staat, maar moeten wel worden gerenoveerd om ze bewoonbaar te maken en te transformeren in een of meer onafhankelijke appartementen.

 

Vanaf de binnenplaats, waar ook een kleine kelder is, leidt een trap naar de eerste verdieping, die gerenoveerd is in 2006, bestaande uit een dubbele en lichte woonkamer, een studeerkamer, een keuken met open haard, een slaapkamer en badkamer, evenals een alkoof gebruikt kan worden als slaapkamer, gelegen op de tussenverdieping.

 

Het huis is dankzij de hoge ramen en het vele uitzicht naar buiten en binnen erg licht. Als bewijs van de geschiedenis zijn talloze fresco’s en originele lijsten uit die tijd aan het licht gebracht. Het pand beschikt over airconditioning, gasverwarming, twee open haarden en een ingericht terras van 200 m2.

 

Het is een uniek object, op slechts 30 minuten van Lecce en 5 km van de prachtige stranden van Santa Maria al Bagno en 8 km van Gallipoli. Het is ideaal om deels als privéwoning en deels als verhuurde accommodatie te gebruiken, mede dankzij de grote beschikbare oppervlakte.

 

Otranto, met de Adriatische kust, ligt op ongeveer 42 km afstand, terwijl het vliegveld van Brindisi op 70 km ligt.

Deze woning ligt op 2.098 autokilometers van Zwolle en 52 minuten tot het vliegveld van Brindisi.

Kenmerken

Kenmerken

Woonhuis uit de 15e-eeuw gelegen in Galatone
Provincie Lecce, Puglia. Galatone Vraagprijs : € 310.000
Woonoppervlakte : 500 m2
Aantal kamers : 10 Keer terug naar aanbod