Oosterlaan 12, Zwolle

Oosterlaan 12 | Zwolle

Vraagprijs € 200.000,– k.k. 

 

Omschrijving      Brochure

BELEGGINGSOBJECT OP GOEDE STAND
Dit grote herenhuis is gelegen aan de recent gerenoveerde Oosterlaan en verdeeld in 3 appartementen. Het appartement is gelegen op de begane grond (bel-etage). Het pand heeft nog diverse authentieke elementen en stijlkenmerken en ademt de sfeer van weleer. De woning heeft veel uitstraling door de hoge plafonds, paneeldeuren en mooie schouwen, maar dient op diverse punten verduurzaamd en onderhouden te worden. Het appartement is deels voorzien van dubbel glas.

SUPERLOCATIE
De Oosterlaan is in 2022 vernieuwd waarbij het asfalt is vervangen door klinkers en fietsers en voetgangers meer ruimte hebben gekregen ten koste van auto’s. Ook is er een fraaie bomenrij geplant. Hierdoor is de historische allure van de Oosterlaan weer in ere hersteld.
Dit herenhuis stamt uit de tijd rond 1890-1910 dat vermogende notabelen liever buiten de stadsgracht wilden wonen. Grote villa’s met loggia’s en veranda’s moesten er komen voor meer frisse lucht en groen. En die kwamen er. De Stationsbuurt van de Oosterlaan, de Venestraat en Terborchstraat kreeg allure dankzij beroemde art-nouveau architecten. Behalve historisch is de locatie super centraal. Binnen 5 minuten sta je in hartje binnenstad met haar cultuur en levendigheid. Er zijn prachtige pleinen, filmhuizen, theaters, mooie musea en galeries, bijzondere winkels en kerken, leuke cafeetjes en toprestaurants. De woning ligt schuin tegenover de ingang van het NS-station. Hiermee is de treinverbinding optimaal. Met de auto ben je binnen een paar minuten op de A-28.

DIVERSE MOGELIJKHEDEN DANKZIJ UITSTRALING EN INDELING
De bestemming van dit pand is ‘Gemengd’. Gebruik als woonhuis, of als kantoorruimte is toegestaan. Of een combinatie van beiden. Mogelijk interessant is de aankoop van het gehele pand: oosterlaan 12-B, 12 en 12-A met in totaal 293 m2.
Nummer 12-B is een appartement in het souterrain. Dit appartement wordt leeg opgeleverd en heeft een woonkamer en-suite, badkamer en een keukens. Nummer 12-A is een maisonnette met 6 kamers, 2 gemeenschappelijke keukens en een gemeenschappelijke badkamer. Zie hiervoor de aanbieding op Funda.

De vraagprijs voor het totale herenhuis bedraagt EUR780.000,-.

Bij de splitsing in 3 appartementsrechten in 2009 is de ‘Vereniging van eigenaars gebouw Oosterlaan 12, 12-A en 12-B te Zwolle’ opgericht. Deze VVE is echter niet actief en er wordt geen maandelijkse bijdrage betaald aan de VVE. Er is geen reservefonds en geen onderhoudsplan. Het volledig pand is in bezit van familieleden. Het onderhoud wordt in overleg uitgevoerd indien dit nodig wordt geacht. De nieuwe eigenaar dient dit zelf op te pakken.

BEGANE GROND: nummer 12
De bel-etage is verhuurd aan een huurder. Deze etage is voorzien van een keuken, badkamer en woon/slaapkamer en-suite.
De begane grond is verhuurd op basis van een huurcontract voor onbepaalde tijd. De actuele maandelijkse huur bedraagt EUR956,-. Dit is inclusief de kosten voor gas/water/elektra en voor gemeentelijke belastingen. De kosten voor gas en elektra bedragen momenteel EUR219,- per maand. De kale huur bedraagt EUR708,- per maand.

INDELING
Begane grond.
Entree/hal met toegang tot de wc en de badkamer met douche en wastafel en aansluiting wasmachine. Woonkamer met erker en en-suite deuren. Het achterste deel van de kamer is in gebruik als slaapkamer. Aan de achterzijde is nog een afgescheiden ruimte te gebruiken als werkkamer. Keuken met eenvoudig keukenblok, opstelplaats van de CV-ketel. De groepenkast bevindt zich thans nog in het souterrain. Bij separate verkoop zal er een groepenkast worden gerealiseerd in het appartement.
Tuin aan de voorzijde kan worden gebruikt voor stallen van de fiets.|

Voor de verkoopvoorwaarden verwijzen wij u naar de verkoopbrochure, inclusief de informatielijst.

 

Keer terug naar aanbod