Stadswoning in Trepuzzi

 

Omschrijving

Over de woning

In het hart van het oude dorp Trepuzzi, een stad gelegen op een paar kilometer van Lecce en de prachtige kusten van de Ionische en Adriatische kust, staat een prachtig zestiende-eeuws huis met een typische binnenplaats.

 

De woning, geheel onafhankelijk, heeft een overdekte oppervlakte van 250 m² en een onoverdekte oppervlakte van 110 m². De vier ingangen naar de kamers aan de voorkant kijken uit op de binnenplaats: een hal, woonkamer met zitkamer, een grote eetkeuken met bijkeuken, een studeerkamer (die kan worden omgebouwd tot slaapkamer), en een slaapkamer met aangrenzende badkamer. Een tweede slaapkamer met aangrenzende badkamer kijkt uit op een andere binnenplaats aan de achterkant, gekenmerkt door een charmante, oorspronkelijke waterput, vakkundig gerestaureerd.

 

Dezelfde binnenplaats leidt naar nog twee kamers, waarvan één met badkamer en atrium. Een buitentrap leidt naar een laatste te restaureren kamer op de eerste verdieping.

 

Het pand is zorgvuldig en vakkundig gerestaureerd, waardoor het bruikbaar is gemaakt volgens de huidige maatstaven, zonder echter afbreuk te doen aan het typische karakter en de charme van antieke woningen.

 

Er is ook een intercom-videosysteem van hoge kwaliteit geïnstalleerd dat de structuur klaarmaakt voor domotica-beheer (in feite fungeert de interne video ook als centrale domotica). Er zijn ook alarm-, deurautomatiserings- en zonne-enerigesystemen op het terras.

 

De totale renovatie van de buiteninrichting en de conservatieve restauratie van de binneninrichting zijn uitgevoerd; de vloeren uit de jaren 1500 zijn volledig gerestaureerd, gepolijst en in hun oude glorie hersteld.

 

De centrale ligging in een typisch Salentijns dorp in de onmiddellijke nabijheid van Lecce maakt dit pand tot een prachtige woning om te gebruiken als privéwoning. Het is ook bijzonder geschikt voor een toeristisch gebruik middels verhuur.

 

 

Acht aantrekkelijke aspecten aan Salento

Schitterende kust: Salento heeft een van de meest schilderachtige kusten van Italië, met kristalhelder turquoise water, witte zandstranden en ruige kliffen. De regio wordt in het westen omringd door de Ionische Zee en in het oosten door de Adriatische Zee, waardoor er volop mogelijkheden zijn voor strandliefhebbers, watersporters en mensen die op zoek zijn naar een rustig uitzicht op zee.

 

Mediterraan klimaat: Salento heeft een mediterraan klimaat met zachte winters en warme zomers. De regio profiteert van een lang toeristenseizoen, waardoor je je tweede huis een groot deel van het jaar kunt gebruiken.

 

Rijke cultuur en geschiedenis: Salento is doordrenkt van geschiedenis, met oude steden, kastelen en archeologische vindplaatsen die het diverse culturele erfgoed weerspiegelen. De unieke architectuur van de regio, een mix van Griekse, Romeinse en barokke invloeden, draagt bij aan de aantrekkingskracht.

 

Relaxte levensstijl: Het leven in Salento staat bekend om zijn ontspannen en ongehaaste tempo. Dit is perfect voor degenen die de drukte van het stadsleven willen ontvluchten en het bevordert een stressvrije en plezierige manier van leven.

 

Heerlijke keuken en wijn: Salento staat bekend om zijn culinaire hoogstandjes, waaronder verse zeevruchten, lokaal geteelde groenten en traditionele gerechten. De wijnen uit de regio, met name de volle rode wijnen en frisse witte wijnen, staan hoog aangeschreven en kunnen worden genoten in de plaatselijke wijnmakerijen.

 

Festivals en tradities: In Salento worden levendige festivals gehouden die het rijke culturele erfgoed vieren. Traditionele evenementen, zoals "pizzica" dansfestivals en levendige "sagre" (eet- en wijnfestivals), bieden inwoners de kans om zich onder te dompelen in de lokale gebruiken.

 

Activiteiten in de buitenlucht: Naast de prachtige stranden biedt Salento verschillende buitenactiviteiten, zoals wandelen, fietsen en het verkennen van het schilderachtige platteland. Natuurreservaten, olijfgaarden en wijngaarden bieden volop mogelijkheden voor liefhebbers van het buitenleven.

 

Gemeenschap en vriendelijkheid: Salento staat bekend om zijn warme en gastvrije bevolking. Een band opbouwen met de gemeenschap kan een gevoel van erbij horen geven en je tweede thuiservaring verrijken.

 

Deze woning ligt op 2.064 autokilometers van Zwolle en 32 minuten tot het vliegveld van Brindisi.

Kenmerken