Villa in Somma Lombardo

 

Omschrijving

De villa

We verkopen een villa vlakbij Lago Maggiore, één van de prachtige meren in het noorden van Italië, vlakbij het Lago di Como en het Lago di Garda.

 

Het historische pand bestaat uit:

  • het landhuis
  • de voormalige stallen, die later gerenoveerd zijn,
  • een ander gastenverblijf, verkregen uit de oorspronkelijke agrarische schuilplaatsen
  • de receptie, die moet worden gerestaureerd.

 

Het huis, verdeeld over twee verdiepingen, is omringd door groen, in een eeuwenoud park, met hoge bomen. In het park van meer dan 2,7 hectare (27 duizend vierkante meter) ligt een zwembad en een oude tennisbaan, die nu in onbruik is geraakt, maar gerestaureerd kan worden.

 

Dit prachtige pand, gebouwd in de jaren ‘50, heeft het grote raffinement van zowel de architectuur als het perfect onderhouden interieur behouden.

 

Het pand heeft altijd toebehoord aan de familie van de huidige eigenaren, de aankoop van de grond waar het park nu op staat werd gedaan door de overgrootvader.

 

Na de splitsing van het park in twee eenheden werd in 1955 begonnen met de bouw van de huidige villa die te koop staat met de bijbehorende eigendommen.

 

De villa is altijd in een goede staat van onderhoud gehouden, de installaties en badkamers moeten worden bijgewerkt.

 

De interne afwerking is elegant, met de vloeren van de hal in marmer, de kamers in hout, sommige ingelegd en stucwerk op de plafonds.

 

Het interne pand geniet maximale privacy.

 

Het centrum van Somma Lombardo ligt op minder dan 9 kilometer van de internationale luchthaven Milaan Malpensa, wat de reistijd vanuit Nederland minimaliseert. Vanaf Schiphol gaan rechtstreekse vluchten.

 

De snelweg die een verbinding vormt met Milaan, Zwitserland en Ligurië is ook vlakbij, het tolstation van Vergiate ligt op slechts 6 kilometer afstand.

 

Het territorium van Somma Lombardo wordt gekenmerkt door uitgestrekte heidevelden en plateaus, die in het verleden het domein waren van jagers en paddenstoelenzoekers.

 

De kusten van de rivier de Ticino lopen meer dan 5 kilometer door het gebied naar het westen.

 

Er zijn zandstranden en jaagpaden, en de weg die erlangs loopt is ideaal voor joggers en fietsers. De natuurlijke panorama's die je hier kunt bekijken zijn prachtig.

 

Sinds 80 jaar is het territorium van Somma Lombardo het toevluchtsoord geworden van natuurliefhebbers en paardensporters dankzij de grote uitgestrekte landerijen.

 

Elegante villa's werden gebouwd in grote privéparken met ruiterpaden. Ook vandaag nog kun je, wandelend door deze straten in het groen, de elegante architectuur van deze luxueuze woningen bewonderen.

 

We kunnen daarom zeggen dat dit mooie stadje en deze villa de ideale plek zijn voor zowel een permanent verblijf als voor vakanties.

 

Lago Maggiore

Er zijn veel redenen waarom een huis kopen in Lago Maggiore een uitstekende investering. Het gebied heeft natuurlijke schoonheid, een mild klimaat en een rijk cultureel erfgoed die het een ideale plek maken om te wonen of verblijven.

 

Een van de grootste trekpleisters van Lago Maggiore is het prachtige landschap. Het meer zelf wordt omringd door prachtige bergen en weelderig groen. Bovendien staat het gebied bekend om zijn zonnige weer en milde temperaturen, waardoor het het hele jaar door een geweldige plek is om buitenactiviteiten te ondernemen.

 

Je kunt met een boot de vele eilanden van het meer verkennen, zoals de Borromeïsche eilanden die bekend staan om hun prachtige tuinen en historische gebouwen. In de zomer kun je zwemmen in het heldere water van het meer of genieten van verschillende watersporten zoals zeilen, kajakken en windsurfen. In de winter bieden de omliggende bergen uitstekende skimogelijkheden.

 

Verder is de regio doordrenkt van geschiedenis en cultuur, met talloze musea, historische locaties en culturele evenementen die eindeloze mogelijkheden bieden voor verkenning en vermaak. Dit maakt het een ideale plek om te wonen voor mensen die geïnteresseerd zijn in kunst, geschiedenis en culturele ervaringen.

 

Naast de natuurlijke en culturele voorzieningen is Lago Maggiore ook een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid. Er is veel vraag naar huurwoningen van toeristen die in de zomermaanden massaal naar het gebied komen.

 

Kortom, een huis kopen in Lago Maggiore biedt een unieke kans om een stukje paradijs te bezitten in een mooie en cultureel rijke regio van Italië.

 

Deze woning ligt op 1.036 km van Zwolle en 12 minuten tot het vliegveld van Milaan.

 

Kenmerken