Prestigieuze residence in San Pietro in Lama

 

Omschrijving

Over het huis

 

In het zuid-Italiaanse dorp San Pietro in Lama, op 5 km van Lecce, staat een charmant 18e eeuws huis, dat zich onderscheidt door zijn kostbare architectonische en artistieke details. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 300 m² met een tuin en terrassen.

 

Het huis is verdeeld over twee verdiepingen en via een mooie binnenplaats kom je op de begane grond waar zich de huidige muziekkamer bevindt, met een portaal met zuilen van lokale steen.

 

Daarnaast is er een grote woonkamer met open haard, een eetkamer, twee aangrenzende kamers met zichtbare stenen gewelven, een stenen keuken, bedekt met originele achttiende-eeuwse tegels en nog een kamer met een badkamer. Verder is er een goed onderhouden en intieme tuin.

 

Twee trappen leiden naar de eerste verdieping: een interne trap en een prachtige stenen buitentrap op de binnenplaats. Op de eerste verdieping bevinden zich het slaapgedeelte en de werkkamer.

 

Deze verdieping wordt gekenmerkt door twee afzonderlijke en volledig autonome complexen, elk bestaande uit drie kamers en een badkamer. Ze zijn verbonden door een terras dat toegankelijk is via een derde buitentrap aan de achterkant van de tuin.

 

Vier van de zes kamers op de eerste verdieping hebben een stergewelf, één ervan is uitgerust met een open haard. Een kleine houten trap leidt naar het dak waar je vanaf drie terrassen op drie verschillende niveaus kunt genieten van een prachtig uitzicht op het historische centrum van het dorp.

 

Deze woning is uniek en exclusief en rijk aan soberheid en charme, dankzij de restauratie van schilderijen in elke kamer op de begane grond, de originele en herstelde vloeren zoals die van terracotta, gestampte klei en kostbaar parket, de gewelfde plafonds, de decoratie van de tuin en de binnenplaats.

 

Porto Cesareo met het schitterende water van de Ionische Zee ligt op ongeveer 25 km, terwijl de stranden van de Adriatische Zee op 30 km liggen, Gallipoli op 34 km en de luchthaven van Brindisi op 56 km. Het bevindt zich in de hak van de laars, in de regio Salento.

 

 

Acht aantrekkelijke aspecten aan Salento

Schitterende kust: Salento heeft een van de meest schilderachtige kusten van Italië, met kristalhelder turquoise water, witte zandstranden en ruige kliffen. De regio wordt in het westen omringd door de Ionische Zee en in het oosten door de Adriatische Zee, waardoor er volop mogelijkheden zijn voor strandliefhebbers, watersporters en mensen die op zoek zijn naar een rustig uitzicht op zee.

 

Mediterraan klimaat: Salento heeft een mediterraan klimaat met zachte winters en warme zomers. De regio profiteert van een lang toeristenseizoen, waardoor je je tweede huis een groot deel van het jaar kunt gebruiken.

 

Rijke cultuur en geschiedenis: Salento is doordrenkt van geschiedenis, met oude steden, kastelen en archeologische vindplaatsen die het diverse culturele erfgoed weerspiegelen. De unieke architectuur van de regio, een mix van Griekse, Romeinse en barokke invloeden, draagt bij aan de aantrekkingskracht.

 

Relaxte levensstijl: Het leven in Salento staat bekend om zijn ontspannen en ongehaaste tempo. Dit is perfect voor degenen die de drukte van het stadsleven willen ontvluchten en het bevordert een stressvrije en plezierige manier van leven.

 

Heerlijke keuken en wijn: Salento staat bekend om zijn culinaire hoogstandjes, waaronder verse zeevruchten, lokaal geteelde groenten en traditionele gerechten. De wijnen uit de regio, met name de volle rode wijnen en frisse witte wijnen, staan hoog aangeschreven en kunnen worden genoten in de plaatselijke wijnmakerijen.

 

Festivals en tradities: In Salento worden levendige festivals gehouden die het rijke culturele erfgoed vieren. Traditionele evenementen, zoals "pizzica" dansfestivals en levendige "sagre" (eet- en wijnfestivals), bieden inwoners de kans om zich onder te dompelen in de lokale gebruiken.

 

Activiteiten in de buitenlucht: Naast de prachtige stranden biedt Salento verschillende buitenactiviteiten, zoals wandelen, fietsen en het verkennen van het schilderachtige platteland. Natuurreservaten, olijfgaarden en wijngaarden bieden volop mogelijkheden voor liefhebbers van het buitenleven.

 

Gemeenschap en vriendelijkheid: Salento staat bekend om zijn warme en gastvrije bevolking. Een band opbouwen met de gemeenschap kan een gevoel van erbij horen geven en je tweede thuiservaring verrijken.

Deze woning ligt op 2.078 autokilometers van Zwolle en 41 minuten tot het vliegveld van Brindisi.

Kenmerken